Brzo, profesionalno i povoljno

Kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđuje se da li je motorno vozilo tehnički ispravno i da li ispunjava propisane uslove i tehničke norme za učešće u saobraćaju. Cilj kontrole vozila je bezbednost u saobraćaju, kao i povećanje opšte sigurnosti na putevima.

Tehnički pregledi se obavljaju u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji su propisani pravilnikom. Postoje tri vrste tehničkih pregleda:

  • redovni tehnički pregled vozila
  • vandredni tehnički pregled vozila
  • kontrolni tehnički pregled vozila

Redovan tehnički pregled vozila vrši se na godinu dana ili na šest meseci ukoliko je vozilo starije od 15 godina a može se obaviti 30 dana pre isteka registracije vozila. Vozači koji poseduju novo vozilo, redovan tehnički pregled obavljaju nakon dve godine. Tokom redovnog rehničkog pregleda vrši se kontrola ispravnosti vozila, provera broja motora i šasije, uređaja za upravljanje i kočenje, uređaja za osvetljavanje i svetlosnu signalizaciju, izduvnih gasova, točkova kao i mnoga druga merenja i vizuelne preglede, sa ili bez upotrebe određenih alata.

Vanredni tehnički pregled vozila obavlja se nakon popravke i pre puštanja u saobraćaj vozila koja su u saobraćajnoj nezgodi ili na neki drugi način oštećena, kao i vozila koja su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

Kontrolni tehnički pregled vozila se obavlja na osnovu pismenog naloga nadležnog organa, koji je sastavni deo zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila.

IZRAČUNAJTE REGISTRACIJU VAŠEG VOZILA

U svakom momentu mozete saznati koliko košta registracija za Vaše vozilo. Mi imamo jedinstveni kalkulator, koji moze da vam izracuna koliko košta sve uz provizije. Kalkulator obračunava cenu tehničkog pregleda, polisu osiguranja, takse i provizije na uplate. Zarad Vaše sigurnosti uvek nam se možete obratiti na neki od naših brojeva telefona kako bismo Vam potvrdili iznos iz kalkulatora.

ŠTA JE POTREBNO ZA TEHNIČKI PREGLED?

Za obavljanje redovnog tehničkog pregleda i registracije vozila potrebno je doći vozilom u zakazanom terminu na tehnički pregled i poneti sa sobom ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i prethodnu polisu osiguranja.

Vozilo mora posedovati svu potrebnu pripadajuću opremu,  uredno oprano, da poseduje uverenja (ugrađene folije, kuka, prepravke), potvrda o ispravnosti uređaja ( za vozila sa pogonom na TNG, KPG…), kod vozila sa izmeštenim OBD nastavkom potrebno je poneti isti zbog provere ispravnosti uređaja aero zagađenja. Tehnički pregled se zakazuje te je neophodno unapred obaviti zakazivanje tehničkog pregleda na broj telefona 011 3478-399.

Ukoliko želite da se unapred informišete koliko će vas koštati registracija za vaše vozilo možete izračunati celokupan iznos registracije na našem sajtu koristeći kalkulator registracije. Pažljivo unesite podatke o vašem vozilu, najbolje sa polise osiguranja jer se na njoj nalaze svi potrebni podaci za izračunavanje cene registracije.

ZAHTEV ZA REGISTRACIJU VOZILA

Pošaljite zahtev za registraciju Vašeg vozila i zakaži svoj termin na vreme.

AUTOKOMERC ASG

Kod nas možete obaviti tehnički pregled i registraciju vozila, kao i sve vrste auto limarskih i farbarskih radova za Vaš auto.

KONTAKT

Mokroluška 103a, Beograd – Voždovac
011/34-78-399
011/34-78-433
062/225-227
auto.komerc@autokomercasg.rs

RADNO VREME